ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΠΡΟΥ

 

 

Οικοσελίδα

Θεραπευτές

Επικοινωνία

Η Κινέζικη Ιατρική

Κινέζικη Διάγνωση

Κινέζικη Βοτανολογία

Βελονισμός
&
Θερμοθεραπεία με Μόξα

Κινέζικο Μασάζ
(Τούι Να)

Μασάζ Ποδιών
 (Κινέζικη Ρεφλεξολογία)

Θεραπεία με Βεντούζες

Τάι Τσι Τσουάν

Ωτοκέρωση

Ενδείξεις

Συνδέσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κινέζικο Μασάζ Ποδιών
Η Κινέζικη Ρεφλεξολογία

Η Ρεφλεξολογία είναι μια τεχνική μασάζ για τα χέρια και τα πόδια. Βασίζεται στη θεωρία ότι στα χέρια και στα πόδια υπάρχουν ανακλαστικά σημεία τα οποία συνδέονται με τους διάφορους αδένες και τα εσωτερικά όργανα, και ότι αν διεγείρουμε αυτά τα σημεία μπορούμε να βελτιώσουμε τις λειτουργίες των αδένων και των εσωτερικών οργάνων. Η ρεφλεξολογία χρησιμοποιείται για να ανακουφίσει το στρες, να βελτιώσει την κυκλοφορία, να διεγείρει το νευρικό σύστημα και να επιφέρει βαθιά χαλάρωση.

Ένα Κινέζικο Μασάζ Ποδιών ξεκινάει με ένα ποδόλουτρο σε ένα ξύλινο βαρέλι με ζεστό νερό και ένα μείγμα από από Κινέζικα ιατρικά βότανα. Κατόπιν τα πόδια πλένονται, στεγνώνονται και αλείφονται με μια ειδική λοσιόν. Στην συνέχεια εφαρμόζεται πίεση σε κάθε αντανακλαστικό σημείο στα πόδια και, όπου υπάρχουν τα αντίστοιχα φυσικά προβλήματα, ο δέκτης μπορεί να νιώσει μια μικρή δυσφορία και/ή ο θεραπευτής μπορεί να αισθανθεί ένα μπλοκάρισμα στην περιοχή. Ένα χαλαρωτικό μασάζ στην πλάτη ή στους ώμους μπορεί να προστεθεί στη διαδικασία η οποία διαρκεί περίπου μια ώρα.

Το Κινέζικο Μασάζ Ποδιών είναι κατάλληλο για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την υγεία του. Μπορεί να βοηθήσει σε ορισμένες παθήσεις αλλά δεν τις θεραπεύει. Είναι γενικά αποδεκτό ότι αυτή η θεραπεία έχει μόνο ωφέλη και καθόλου παρενέργειες.

Τα οφέλη για την υγεία δεν είναι πλήρως αποδεδειγμένα αλλά πολλοί ισχυρίζονται πως το μασάζ των ποδιών δουλεύει πραγματικά. Λέγεται ότι βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τις τοξίνες, βελτιώνει το κυκλοφοριακό σύστημα και τις λειτουργίες του σώματος, αλλά βελτιώνει ακόμη και τη μνήμη.

Αν μη τι άλλο, το μασάζ των ποδιών βοηθάει στην απαλλαγή από το άγχος της ημέρας. Τα πόδια δέχονται τη μεγαλύτερη καταπόνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μας πάνε εκεί που θέλουμε και στηρίζουν ολόκληρο το βάρος του σώματος μας. Οι άνθρωποι τείνουν να παραμελούν τα πόδια τους, κι όμως τα τραυματισμένα πόδια μπορεί να καταστήσουν ένα άτομο δυσκίνητο.

Με πολλές καινούριες ιδέες να φιλτράρονται στη Δύση, έχει και το μασάζ ποδιών γίνει πολύ δημοφιλές σε περιοχές όπως η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ένας φυσικός τρόπος θεραπείας μετά από μια κουραστική μέρα. Τα οφέλη για την υγεία ακόμη αμφισβητούνται αλλά ποτέ δεν βλάπτει να το δοκιμάσετε και να δείτε τι οφέλη μπορεί να έχει για σας.

Για να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό μας δελτίο με τα τελευταία νέα για την Ανατολική Ιατρική, μελέτες, συνταγές και συμβουλές υγείας, παρακαλώ κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί και καταχωρήστε τα στοιχεία σας. Ένα Email θα σας αποσταλεί στο οποίο θα πρέπει να απαντήσετε ώστε να λαμβάνετε το δελτίο.

Εγγραφή για Ενημερωτικό Δελτίο

ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Αρχιεπ. Μακαρίου 22, Πολυκ. ΚΛΕΑ, Διαμ. 401          Τηλ / Φαξ: + 357 - 25574900
ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Χρίστου Τσιάρτα 24, Πολυκ. ΕΛΜΑ 1, Διαμ. 44          Τηλ: + 357 - 22376294
ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΦΟΥ: Μάνης 24
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: acupuncture@cytanet.com.cy


This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify.This site complies with the HONcode standard for trustworthy health information: verify here. This site was compiled by the Chinese Medical Centre of Cyprus and its mission is to inform the general public about the Chinese medical practices offered by the staff of the centre. It is for information only. If you feel unwell you should seek advice from a qualified health care professional. Our mission is to provide effective holistic health care using acupuncture, herbs, and massage. We do not actively collect any data about website visitors. This site is entirely funded by the Chinese Medical Centre of Cyprus, without any sponsorship or advertisement, and we do not host any form of advertising. This site contains links to external sources. We try to ensure we only link to reputable websites but we cannot guarantee the quality and accuracy of information contained on internet pages not compiled by the Chinese Medical Centre of Cyprus. This page was last updated in 22/04/2015 by Dr. Charis Theocharous.